Vad bör man inte blogga om?

Många gånger funderar vi över vad vi ska blogga om men nästan aldrig vad vi inte ska blogga om. Och frågan är om det egentligen finns ett svar på vad vi bör undvika att skriva om. Faktum är att detta kan bli en blogg i sig med titeln ”Vad man bör undvika som bloggämnen”. Detta är faktiskt något som inte finns så mycket av ännu och kan ge fantastiska tips när idétorkan är framme.

Andra bloggare

Din blogg är din blogg så du kan givetvis blogga om vad som helst men att börja blogga om andra bloggare eller andra personer på heltid, gör att du verkar ha ett ganska tråkigt liv själv. Dessutom kan det lätt övergå i näthat och då kan du själv bli drabbad. Att göra livet surt för andra för inget gott med sig och har man en åsikt så kan man säga den utan att bli obekväm. Undvik därför att lägga alltför stor vikt vid andra bloggare utan visa att du står över munhuggeriet och håll dig till en högre nivå. Visst kan du dock nämna positiva aspekter om vederbörande i förbifarten men att låta hela bloggen handla om en annan människa verkar en aning desperat.

Alldagliga ämnen som syns överallt

Vilket ämne som helst är okey att ha som bloggämne men en nisch är ofta avgörande om din blogg ska bli uppskattad eller inte. Att börja blogga om saker som syns överallt i andra bloggar verkar som om du bara har klippt och klistrat utan att lägga ned någon möda på inläggen. Vill du blogga om mat så gör det på ett originellt sätt och vill du prata om styling så undvik att skriva likadant som alla andra.

Kränkande ämnen

Att dela med sig av sina åsikter är varje människas rättighet men att utöva det på ett kränkande sätt genom att t.ex. blogga om ”de 5 dummaste folkslagen” eller ”10 tips för att få till en bra blåtira på sin partner” är ingen bra idé! Tänk på att undvika kränkande inlägg som till och med kan vara olagliga. Sex är ett område det bloggas flitigt inom och på det stora hela är detta ett perfekt ämne för att tipsa om olika lekar, sexleksaker eller annat som kanske vissa par upplever som pinsamma att prata om. Dock ska man göra det på ett respektfullt sätt som inte kränker det ena eller det andra könet. Ämnet sex ska inte vara stötande, åtminstone inte i negativ bemärkelse…