Galna bloggämnen

Mode och inredning, träning och fitness, mat och recept…

Ja detta är bara ett fåtal ämnen som finns i bakhuvudet på nya bloggare som sitter och kliar sig i huvudet i väntan på att lista ut vad de ska börja blogga om. Och ibland är det svårt och idétorkan är påtaglig. Men misströsta inte, för världen är full av roliga, unika och knäppa ämnen att börja prata om. Här följer en liten guide när din hjärna har fått nog.

Tips

Om du är duktig på något kan det vara värt att dela med sig av den informationen. Att ge allehanda tips på saker kan både hjälpa folk att ta kloka beslut men också att få sig ett gott skratt. Humor är alltid uppskattat och drar fler läsare till sig. Varför inte börja blogga om vilka skönhetsknep som inte innefattar obehag eller smärta som t.ex. ”Man behöver INTE lida pin för att bli fin”..? Eller vad man ska undvika om man reser till Japan? Genom att skaffa sig ytterligare kunskap och tipsa om de bästa metoderna för Gud vet vad, så kan du även intervjua folk som är insatta i ditt bloggämne. Då får även du roliga stunder och nya bekantskaper och kan sedan ge ännu grundligare tips.

Dela med dig av tokiga erfarenheter

Om du inte är 10 år gammal så har du säkerligen börjat uppleva en del saker i livet. Vissa tokigare än andra, för livet går inte framåt utan galenskaper. Och kanske du någon gång berättat om dessa knasigheter för en nära vän som haft svårt att tro dig. Dock är det hela sant! Varför inte blogga om det? Vi har alla en ryggsäck med tungt eller lätt bagage och livet är fullt av överraskningar, så för att ge dina läsare ett gott skratt eller bara få dem att läsa med gapande munnar, så kan dina livsöden bli en del av bloggen. Exempel på ämnen kan vara dina tokigaste jobb, eller hur din utlandsvistelse har påverkat den du är idag.

Massor av människor skriver böcker om sina livserfarenheter så varför inte blogga om dem tills du får ett bokkontrakt..? Dock kan detta ibland vara svårt för vissa som har en stark integritet och vill hålla saker och ting för sig själva. Det är helt enkelt en smaksak.

Tänk om…

Andra exempel på bloggämnen kan vara att du tänker dig in i en annan sits och en annan persons liv. Hur skulle du då agera? Detta kan vara en smart blogg till ett politiskt ämne som att låtsas vara Sveriges statsminister eller en uppsatt politiker eller världsledare och fundera ut hur du skulle ha gjort i dess ställe. Många gånger har vi velat vara någon annan och många gånger klagar vi på andras beslut, så varför inte ta tillfället i akt och fundera över hur just du skulle ha gjort?