Förbättra företagets synlighet med en blogg

Att starta och driva en företagsblogg kan komma med en rad olika fördelar. Många företag använder sig av bloggar för att nå ut till sin målgrupp på ett enklare sätt, medan andra använder det i marknadsföringssyfte och som ett sätt att öka verksamhetens synlighet.

Står du fortfarande i valet och kvalet huruvida en företagsblogg är något som passar er eller inte? Ingen fara! Vi listar tre riktigt stora fördelar som du kan dra nytt av!

1. Marknadsföring

Med en blogg kan du se till att öka hemsidans synlighet, något som i sin tur leder till att ni får fler kunder. Här kan du med fördel även anlita Klingit som designer, eftersom de kan hjälpa dig att ta fram professionella och specialanpassade annonser, webbmaterial och mycket mer. Du kan även sprida blogginläggen på sociala media, för att på så sätt driva besökare till sidan.

2. Du ökar förtroendet

Ett företag som har en aktiv blogg som uppdateras kontinuerligt kommer att upplevas som mer pålitligt och förtroendegivande. På bloggen kan du t.ex. skriva tips som era kunder kan ha användning för eller varför inte lista nyheter, milstolpar och statistik? Fokusera på innehåll som kommer att vara användbart för just din kundgrupp.

3. Människor gillar personlig kontakt

Det är sedan länge känt att en personlig kontakt är mycket viktigt för konsumenter. Med en blogg skapar du ett företag som känns mer personligt och där kunder kan komma i kontakt med dig, t.ex. genom att gilla eller kommentera inläggen. Se bara till att någon finns på andra sidan och besvarar eventuella frågor eller andra kommentarer som kunder lämnar.