Starta en hundblogg

Tycker du om hundar? Du har kanske redan en hund, eller så vill du skaffa dig en? Om hundar är ditt intresse kan du starta en hundblogg. Att låta ditt intresse spegla sig i bloggen är en bra idé eftersom det får dig engagerad, och en engagerad och aktiv bloggare är roligare att följa än en som skriver om ingenting. En annan fördel är att det finns väldigt många hundmänniskor i landet som tycker det är roligt att följa varandra.

Ämnen att skriva om

En hundblogg kan handla om många olika saker, så du kanske borde nischa dig lite inom ämnet och inte skriva allt för brett. Du kan skriva en hundnyhetsblogg och kanske också tipsa om andra hundbloggar som kan vara värda att ta en titt på. Du kan leta bland alla hundbloggar som finns och skriva din egen tio i topp-lista.

Alla som har hund vet att husdjur stökar ner och drar in smuts. Du kan skriva om städning och ge städtips för hundägare, hur päls tas bort enklast från tygsoffan, eller bästa bästa filtarna för att hålla bagaget hyfsat rent i bilen. Och har man hund, vem har tid att städa? Därför är det perfekt att det finns kompetent flyttstädning i och omkring Lund att anlita. Du slipper städa och kan bära dina flyttlådor istället för att snabbare bli klar och kunna få mer tid med hunden igen.

Rasval

Om du går i hundköpartankar eller vill ha en informativ blogg kan du skriva och presentera olika hundraser som du är intresserad av eller helt enkelt välja ut ovanliga raser för att komma med något nytt. Alla vet vad en golden retriever är, men vet alla vad en pumi är? Genom att presentera lite mer ovanliga raser kan du få många att följa dig samtidigt som du lär dig något nytt genom den research du lägger ner på varje inlägg.

Arbetande hundar

Du kan också välja att skriva om arbetande hundar och här finns det många att välja på. En hund kan ha ett antal olika yrken och du kanske kan få tag på hundar inom ett visst yrke och intervjua ägaren eller hundföraren för att kunna skriva ett riktigt bra inlägg om en viss individ och dess dagliga arbete. Olika hundyrken kan vara vård- och terapihundar, ID-hundar, eftersökshundar, polishundar, vakthundar, väktarhundar, diabeteshundar, räddningshundar, jakthundar och mycket mera. Det finns mycket att skriva om du bara tittar runt lite.

Spetsa med personliga kommentarer och erfarenheter

För att din hundblogg ska bli riktigt personlig och bra, och sticka ut från mängden kan du sätta dig in i varje blogginlägg, ta egna foton och prata med folk. Intervjua dem och kom med egna tankar som kanske senare motbevisas av expertisen du pratar med. Ställ alltså en frågeställning i början, i stil med kan en chihuahua bli en sökhund? Låt sedan inlägget klargöra om så är fallet eller om det var en fördom eller fundering du hade.

Lycka till med din blogg, och glöm inte att sökmotoroptimera den!