Tips vid idétorka till livsstilsbloggen

Om du har en livsstilsblogg finns det så mycket att skriva om, men ändå kan det ibland vara svårt att komma på något nytt. Här kommer fyra tips att använda för att både ha något att skriva om och för att få igång läsarna!

#Möblerna till ditt drömhem

Det är lätt att drömma , både i verkliga livet och på bloggen – och det ska du använda! Ett både roligt, inspirerade och samtidigt lätt blogginlägg är att du möblerar ditt vardagsrum med dina drömmöbler. Allt du behöver göra är att surfa runt på nätet och hitta en snygg soffa, som en modulsoffa från übertrendiga BoConcept – självklart har de allt du behöver för ditt drömvardagsrum! Lägg sedan upp en bild på soffan och skriv varför du vill ha just den. Gör det med alla möbler som du behöver till ditt drömvardagsrum. Be sedan dina läsare att kommentera och länka till sina drömmöbler!

#Bucket list!

Skriv en bucket list över saker som du skulle vilja göra. För att den ska vara engagerande för dina läsare måste du mena vad du skriver. Det går inte att i ena meningen skriva att du vill resa till New York, för att i nästa mening skriva att du skippar USA för att istället åka till Brasilien. Tänk igenom och skriv ner några seriösa saker som du verkligen skulle vilja göra. För att göra den än bättre kan du lägga till en tidsram, som en bucket list inom fem år. Uppmana dina läsare att skriva sina mål i kommentatorsfältet.

#Gör något nytt

Det absolut bästa sättet att få ideér är genom att göra nya saker. Genom att vara i en ny miljö eller bara genom att förflytta dig blir du mer kreativ. Om du bor i Malmö kan du helt enkelt ta bussen till Göteborg, strosa runt en dag på egen hand och blogga. Passa samtidigt på att skaffa mer bloggmaterial när du ändå gör något nytt. När vi är på en ny plats ställs vi alltid inför nya problem, som att hitta dit vi ska, mobiltelefoner som laddas ur eller att vänta på en buss i ösregn – allt sådant ger också nya kreativa uppslag!

#Gör något galet!

Galna saker ger alltid bloggidéer! Självklart måste du hålla dig inom ditt ämne, men en livsstilsblogg kan innehålla så mycket att du alltid kan göra något crazy och ändå få in det på ett naturligt sätt. Tänk också på att ju mer bekväm du är, desto mer mainstream kommer också dina inlägg att vara.

  • Om du spelar ett instrument kan du testa på att vara gatumusiker för en dag. Eller timme. Om du inte vill göra det i din hemstad, åker du till Stockholm, Göteborg eller Malmö. Kan underlätta att ta med kompis!
  • utan smink en vecka – kan för vissa vara lika galet som att vara gatumusiker för en dag. I så fall är det dags att du utmanar dig och visar vem du verkligen är!
  • Ta fram cykeln och cykla under en månads tid. Ingen bil, buss, samåkande eller tåg. Du kommer kunna skriva mycket om väder, cyklar och kläder!