Bloggidéer för resebloggen

Om du har en reseblogg kan det först kännas som om det finns hur mycket som helst att blogga om – varenda liten plats på vår jord! – men efter ett tag kan det vara svårt att inte skriva samma bloggpost om och om igen och det är bara den geografiska platsen som varierar. Här kommer bloggtips vid idétorka för resebloggar!

Vad kan du ge dina läsare?

Istället för att skriva om din reseupplevelse eller dina personliga tips, kan du vända på perspektivet och fråga dig vad du kan ge dina läsare. Om du har varit i London så skriver du självklart om intressanta ställen att besöka, ställen att äta på och din upplevelse av vistelsen. För att förbättra bloggen, och kanske även dina resor, kan du ta reda på konkreta fakta att ge till dina läsare: jämföra olika boenden, statsdelar eller hur man lever på £10 per dag. Det ger dig något att skriva om, och dina läsare får kunskap som de kan ha nytta av att läsa. Du kan också försöka att bli expert på något bloggområde och fördjupa dig inom ämnet: reseförsäkringar och bankkort, hur man kan flytta eller utbilda sig utomlands. Tänk att du är lite av hpguiden för resenärer: genom hpguiden kan blivande studenter bli väl förberedda inför högskoleprovet, på samma sätt kan besökare få reda på nyttig kunskap innan de reser genom att läsa din blogg!

Lite crazy!

Vid idétorka underlättar det att våga vara lite knasig – det blir också roligare för både dig och dina läsare. Ett tips är att blogga kring att resa billigt och sova på flygplatser. Var någonstans på Arlanda eller Gatwick kan du rekommendera resenärer att övernatta? Vilka flygplats kommer du i framtiden undvika att behöva övernatta på?

En annan idé är att fråga dina läsare efter tips som de önskar eller om olika uppdrag. Uppdragen kan vara allt ifrån att fotografera gamla telefonhytter eller att leta efter en kändis – allt beroende på dina läsare. Du kan också låta dina läsare rösta om vilket uppdrag som du ska utföra. För att göra uppdrag krävs det att du vågar bjuda på dig själv, men gör samtidigt inget som du inte vill eller som ses som respektlöst i det land som du besöker.

Resebloggen på hemmaplan

När du är ute och reser är det sällan svårt att hitta saker att skriva om, snarare att göra inläggen unika. När man däremot är hemma i vardagslivet och behöver blogga för att behålla läsare, kan den riktiga idétorkan uppstå. Ett tips är att läsa böcker, både reseböcker, romaner och faktaböcker om historia och samhälle, om olika resmål. Om du ska resa till Turkiet kan du läsa olika slags böcker om Turkiet och sedan blogga om böckerna som boktips. Du kan också leta intressant fakta att ge dina läsare, både om olika resmål, men också i konsten att resa: nödvändiga saker att ta med på resan, helt onödiga saker som borde ha stannat hemma och vilka vaccinationer som behövs till diverse resmål.