Hitta din målgrupp

Att hitta sin målgrupp är en av de viktigaste aspekterna inom bloggande. Att inte veta vem ens målgrupp är kan vara okey i tankestadiet men när bloggen väl är på plats så gäller det att få ut den till rätt krets. Det bästa är att du börjar följa andra bloggare med liknande intressen och liknande läsare som du själv önskar nå ut till. Titta i bloggar och se vem som kommenterar och börja gärna kommentera själv i fältet så att folk också ser att du finns där.

Sociala medier

Ett utmärkt sätt att nå ut till en bred målgrupp är tack vare att vi idag har de sociala medierna. Där kan du verkligen nätverka och ta kontakt med både den ena och den andra. Strunt samma om du inte känner personen, med rätt inlägg och rätt inställning kan ni kanske bli riktiga vänner inom en snar framtid. Idag finns det en uppsjö av sociala medier och det är inte säkert att du vill vara på varenda en. Därför är det bättre att hålla sig till dem där du vet att du är aktiv och så även dina potentiella läsare. Facebook, Linkedin och Instagram är några traditionella sociala medier medans det bildas nya i skrivande stund.

Brainstorming

Ett sätt att lista ut vilken målgruppen är, är att sätta sig ned och anteckna med hjälp av s.k. brainstorming. Det innebär att du inom, låt säga, 60 minuter ska ha skrivit ned en rad punkter över potentiella målgrupper som kan tyckas intresserade av din framtida blogg. Om du inte har fått kläm på någon grupp inom loppet av några timmar så kan det vara värt att ändra bloggidé.