Att komma över idétorkan

När hjärnan har gått på högvarv och idétorkan har hunnit infinna sig, är det dag för en paus. Om du har läst och läst på nätet hur olika bloggämnen kan uppfattas och vilka som är de mest populära men ändå inte hittat din grej, kan det vara dags att ta ett steg tillbaka.

Blogga om det du vet mest av

Att blogga om något man är specialist på gör att inläggen blir allt trovärdigare än vad de skulle ha blivit om man bara hade bloggat om något för att ämnet var populärt. Ju mer insatt man är i ämnet i fråga, desto mer kan man givetvis leverera till sina läsare. Samtidigt är det en aning pinsamt om du har lagt ned stor möda på ett inlägg och sedan får en rad intensiva frågeställningar om texten. Det gäller då att du utförligt kan svara på dem för annars riskerar du att skämma ut dig och tappa läsare.

Blogga om det du älskar

Oavsett vad dina intressen är så är det alltid bra att dela med sig av sådant som du själv uppskattar och tycker om att skriva om. Detta kan även ge betydelse för de bilder du lägger in på inläggen. Om man brinner för något ska man också visa det och därmed göra det på det mest tilltalade sättet. Om du inte råkar veta tillräckligt om ditt ämne så finns det inget som säger att du inte kan ta reda på mer. Fakta finns det gott om och tack vare internet så är fakta och olika källor lättillgängliga. Dock gäller det att veta vilken källa man använder sig av så att informationen inte blir fel. Ta gärna hjälp av andra när du gör din blogg genom intervjuer och sociala sammanhang för att få mer kött på benen.

Slå hål på myterna

Alla bloggar får höra negativa kommentarer eller råd från folk som vill ge dig ovälkomna eller oombedda tips. Vad du kan blogga om eller vad du är bra eller dålig på. Det viktiga är att du själv litar på ditt omdöme och tar del av kritiken utan att bli för påverkad. Det är din blogg och ingen annans och det är bara du själv som kan veta hur långt du kan gå!